Børn og søvn

BabyCenterCph

Søvnrådgivning

Priser

Når det kommer til børn og søvn findes der ingen “one size fits all”- løsning. Hvert barn er unikt, født med deres helt eget temperament og personlighed. Nogle børn er rolige allerede lige efter fødslen og nemme at forstå og putte. Andre børn er sensitive, urolige og nogle gange svære at aflæse. Hvis man har et uroligt barn, er det forholdsvist nemt at skabe lette og hurtige løsninger for bare at få barnet til at sove kort tid – men på længere sigt ikke hensigtsmæssigt.

Andre oplever, at søvnproblemerne kommer omkring 4-6 måneders alderen. Det kan være, at du efter barnet er blevet større fortsat går rundt og vugger barnet i dine arme, at barnet konsekvent vågner efter 30 min., at du ammer eller giver flaske om natten uden at barnet har behovet. Det kan være at din 8 – 9 måneders baby ikke vil sove uden dig, eller at dit 1,5 årige barn stadig vågner mange gange i løbet af natten eller at din 2 årige er svær at putte.

Det kan være vanskeligt at erkende, at barnet og dermed hele familien har søvnproblemer. Måske føler du dig berørt over, at du som forældre selv har været med til at skabe de uhensigtsmæssige sovevaner og rutiner for barnet. Men når det gælder søvnproblemer og børn handler det aldrig om skyld – nogle vaner var gavnlige for familien på et givent tidspunkt.

Når du/I derimod har erkendt problemet og vil bryde med de dårlige vaner og søvnproblemerne, så undgå at tøve for længe – det skaber kun flere frustrationer, og søvnproblemet kan vokse sig større.

Kontakt Søvnrådgivning og få en konsultation fx sen eftermiddag eller weekend når du/I har brug for det.