Søvnrådgivning

BabyCenterCph

Børn og Søvn

Priser

Det er for de fleste nybagte forældre en stor glæde, men samtidig en stor udfordring, når en baby flytter ind. Mange familier kæmper i de første måneder med babyens gråd, uro og amning. Senere oplever mange familier problemer med at få babyen til at sove – det kan være vanskeligt, både om dagen og om natten.

Mange spørgsmål melder sig. Hvad stiller man op, når den lille har grædt i 3 timer? Har han taget nok på? Fejler hun mon noget? Hvor meget må og skal han sove i døgnet? Hvorfor sover hun kun 20 min ad gangen? Hvorfor vil han kun falde i søvn på en arm? Hvordan får vi ham til at sove igennem om natten? Hvornår får vi vores nattesøvn igen?

Mange af disse spørgsmål kan jeg hjælpe jer med og kommer gerne på hjemmebesøg, når I har behov for det.

Søvn er livsnødvendigt, og giver os energi. Vi sover for at oplade og regenerere vores krop. Når børn, sover producerer hjernen mere væksthormon. Immunsystemet stimuleres, og hjernen vaskes “ren og rydder op”. Når man sover, hæmmes mange af kroppens impulser, og det har betydning for, om man føler sig godt tilpas, når man er vågen.

Undersøgelser har vist, at voksne efter flere nætter i træk med forstyrrelser i drømmesøvnen vil have koncentrationsbesvær, være irritable, og hukommelsen vil påvirkes. Ved længerevarende søvnmangel kan der opstå psykiske forstyrrelser.

Når små børn mangler søvn bliver de pirrelige, grædende og urolige. Ofte vil tilstanden føre til, at barnet over- eller underspiser, mange børn bliver overaktive og selv helt små børn vil have svært ved at koncentrere sig om at lære nyt. Ved manglende søvn gennem længere tid nedsættes immunforsvaret. Både børn og voksne har større risiko for at tage imod virusinfektioner og har sværere ved at blive raske. Det er derfor vigtigt, at små børn tidligt får gode søvnvaner.

Min tilgang til børn og familiers udfordringer omkring søvn er, at hver familie og hvert barn er unikt – og der på den måde ikke kun findes én løsning. Det kræver i hvert enkelt tilfælde en indføling i familiens behov, og ud fra dette kan der udformes en Søvnplan.

Søvnplan

Jeg har gennem en årrække udviklet min egen værktøjskasse med viden, metoder og redskaber i i forbindelse med at få det lille barn og dermed hele familien til at sove. Jeg er ikke tilhænger af, at den lille baby græder sig i søvn.

Hvis I følger en Søvnplan, som lægges i fællesskab med jer, vil jeres baby /barn sove indenfor 3-14 dage – alt efter alder.

Jeg kommer gerne til jer – også weekend og sen eftermiddag – hvis  det passer jer bedst. Det er vigtigt for mig at se barnets vante omgivelser og især sovesteder.