Børn og søvn

Når det kommer til børn og søvn findes der ingen “one size fits all”- løsning. Hvert barn er unikt, født med deres helt eget temperament og personlighed. Nogle børn er rolige allerede efter fødslen, og nemme at forstå og putte. Andre børn er sensitive, urolige og nogle gange svære at aflæse. Hvis man har et uroligt barn, er det forholdsvist nemt at skabe lette og hurtige løsninger for at få barnet til at sove fx ved brug af slyngevugge, yogabold, whitenoise m.m. – det kan være gode redskaber i begyndelsen men på længere sigt knapt så hensigtsmæssigt.

Andre oplever, at søvnudfordringerne dukker op omkring 6-7 måneders alderen, og at barnet optrapper natamningerne eller flaskeindtaget. Eller bare sjatspiser uden at der er et reelt behov.
Det kan være, at barnet er blevet større og fortsat kun vil vugges i søvn. Nogle børn vågner konsekvent efter 30 –45 min. Det kan være, at din 8 – 9 måneders baby ikke vil sove uden jer, eller at dit barn på 1,5 år stadig vågner mange gange i løbet af natten. Det kan også være, at det tager timer at putte den 2-årige.
Min tilgang er, at alle børn kan lære at sove og føle sig trygge i deres søvn.